Tagtik

Kippen houden voor beginners: dit moet je zeker weten

13 March 2024 10:30 Een kip in huis halen heeft tal van voordelen. Je groenten- en fruitafval verdwijnt als sneeuw voor de zon én je krijgt ook nog eens elke dag kakelverse eieren. In heel wat gemeenten kan je bij de start van de lente kippen aankopen. Maar hoe start je nu als je voor het eerst kippen wil houden? Kris Dussauchoit geeft uitleg op Radio 2.

Zo kweek je zelf gember

07 March 2024 10:55 Gember wordt tegenwoordig in elke keuken gebruikt. Maar we hebben die liefst vers en moeten daarom steeds naar de winkel om een nieuw stukje wortel. Maar wist je dat je gember makkelijk zelf kan kweken?

Zo was je jouw favoriete jeans

06 March 2024 11:18 Iedereen heeft wel zo’n favoriete jeansbroek in zijn kleerkast liggen. Die jeansbroek met de perfecte pasvorm willen we dan ook zo lang mogelijk dragen. Met deze wastips gaat jouw denim best friend lang mee.

Zo maak je die heerlijke Luikse balletjes!

04 March 2024 10:55 Ken jij die Belgische klassieker: de enige echte Luikse balletjes? Waarschijnlijk ken je wel de Luikse wafel of suikerwafel. Toch ontstond er in Luik een streekgerecht met het simpele balletje gehakt. 

Zo maak je jouw meest gebruikte keukenapparaat proper

01 March 2024 09:21 Weet jij wat het meest gebruikte keukenapparaat is in jouw keuken? Inderdaad, je koelkast! Dit is dan ook de plaats waar we alles vers, gezond en fris willen houden. Daarom blijft het belangrijk om op deze plaats muffe geurtjes en vieze randjes te vermijden. Een schone koelkast is trouwens ook beter voor de voedselveiligheid en het energieverbruik.