Tagtik

Zo maak je je lievelingstaart zonder boter

16 April 2024 16:41 Let je op je lijn, geen boter meer, ben je intolerant, te hoge cholesterol … ? We hebben zo onze eigen reden om minder boter te gaan gebruiken. Want geef toe, het is toch altijd even slikken als je de hoeveelheid boter leest voor je favoriete cakereceptje. Maar onze lekkere appelcake of die smeuïge frangipane bakken zonder boter, kan dat?. Wees gerust, je cake is niet gedoemd om te mislukken want er bestaan alternatieven om boter (deels) te vervangen.

Zo boost je jouw weerstand op een gezonde manier

13 April 2024 13:00 Vitamine C is de meest bekende weerstandsvitamine; belangrijk voor onze energie, ons zenuwstelsel, gezonde botten en tanden, huid en bloedvaten. En bij vitamine C denken de meeste mensen aan fruit. Zo weten we dat bijvoorbeeld de kiwi een échte vitamine C-bom is. Maar wist je dat je fruit gerust kan vervangen door groente? Bepaalde groente bevatten zelfs meer vitamine C dan fruit. Hou er wel rekening mee dat de groente ook best rauw worden gegeten of heel kort gekookt (beetgaar). Warmte en licht zorgen ervoor dat het gehalte aan vitamine C afneemt.

Bloemkoolwafel als lunch? Super lekker!

12 April 2024 12:00 Bloemkool is een veelzijdige groente die veel voedingsstoffen bevat waaronder vitaminen, mineralen en antioxidanten. Mensen eten deze groente rauw of gekookt. Bloemkool bevat weinig koolhydraten en kan rijst, aardappelen granen of peulvruchten in een gerecht vervangen. Bovendien is het een goedkope groente.

Zo verleng je de levensduur van je fietsbatterij

11 April 2024 15:10 De verkoop van elektrische fietsen zit al een tijd in de lift! Zo’n fiets is een serieuze investering, en daarom is het belangrijk dat we die zo goed mogelijk onderhouden, en dan bedoelen we vooral de batterij. Dit is het duurste element op een elektrische fiets en deze gaat niet eeuwig mee.

Uit grootmoeders keuken: de asperges van de armen

11 April 2024 11:30 Dat onze grootmoeders konden koken, wisten we al lang. Maar wie maakt nog regelmatig een gerechtje klaar uit grootmoeders receptenboek? Of heb je ondertussen je eigen receptenboekje met je favoriete gerechten van grootmoeder, maar dan aangepast aan je smaak en met hedendaagse ingrediënten?

Zo hou je die blender proper

09 April 2024 16:00 De blender is een van die huishoudtoestellen die we gebruiken van het ontbijt tot het avondmaal, van de smoothie tot de soep. Al even bij stilgestaan dat dit toestel behoorlijk vies kan worden?