Tagtik

"Dit is de vervolmaking van de comeback van Jakobsen"

03 July 2022 12:04 Wat een comeback van de 25-jarige Fabio Jakobsen: nadat hij tussen leven en dood zweefde na een zware val in de Ronde van Polen, won hij zaterdag meteen de eerste massasprint in de Tour de France. Thijs Zonneveld heeft heel wat bewondering voor de weg die Jakobsen aflegde de afgelopen maanden.

Gele trui blijft om Belgische schouders

03 July 2022 11:57 Yves Lampaert (Quick-Step Alpha Vinyl) heeft maar één dag kunnen genieten van zijn gele leiderstrui in de Ronde van Frankrijk. Zaterdag nam zijn landgenoot Wout van Aert immers de koppositie in de Tour over.

Pogacar maakt zich grote zorgen om ontvoering nichtje

01 July 2022 16:27 Tadej Pogacar hoopt voor de derde maal op een rij de Ronde van Frankrijk te winnen. De 23-jarige Sloveen heeft de afgelopen maanden opnieuw al zijn energie en focus in de voorbereiding op een derde Tourzege gestoken. Maar de Sloveense wielerkampioen verschijnt vrijdag toch aan de start met kopzorgen. Zijn 10-jarige nichtje Julija is immers al enkele maanden vermist.

Positieve coronatest? Niet meteen exit uit de Tour de France!

01 July 2022 16:00 Het coronaspook domineert al de hele week de 109e editie van de Ronde van Frankrijk. Verschillende renners en leden van de omkadering testten reeds positief en zullen deze Tour van thuis moeten volgen. Maar wat blijkt nu, als een renner de komende drie weken positief test, zal hij niet persé de Tour onmiddellijk moeten verlaten. Dat blijkt uit een nieuw protocol dat de UCI opstelde.