Tagtik

Brussel wil het WK wielrennen in 2030

11 April 2023 13:30 Woensdag zal Brussel zich officieel kandidaat stellen voor de organisatie van het WK wielrennen in 2030. Dat heeft het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close dinsdag bekendgemaakt.

Ontdek de eerste selectie van kersvers bondscoach Tedesco hier

17 March 2023 12:15 We keken er met z'n allen wekenlang reikhalzend naar uit. Komt er een drastische generatiewissel of houdt ook de nieuwe bondscoach vast aan de oudere garde van de nationale ploeg. Simon Mignolet, Toby Alderweireld en Eden Hazard  hielden het alvast zelf voor bekeken. Maar welke Rode Duivels zitten wel in de allereerste selectie van Domenico Tedesco? Tovert de Italiaanse Duitser enkele witte konijnen uit zijn hoed? De kogel is door de kerk. De selectie werd vrijdagmiddag om 12.00 uur aangekondigd. U ontdekt ze hier.

Redden geiten deze editie van Parijs-Roubaix?

17 March 2023 10:13 Ongewoon zicht deze week op de mythische kasseistrook van het bos van Wallers want enkele geiten graasden er tussen de kasseitjes. De dieren waren niet ontsnapt maar werden er doelbewust geplaatst om het gras tussen de kasseistenen weg te eten. Op die manier wordt het minder glad voor de renners die er binnen een kleine maand door zullen razen tijdens Parijs-Roubaix. Zeker als het zou regenen, zou het gras en mos voor heel wat valpartijen kunnen zorgen op de gevreesde kasseistrook van het bos van Wallers.