Tagtik

Wereldbeker: de koningen van het zand in Koksijde, LIVE op Proximus TV!

Alle info over het veldrijden

Video: wie anders dan Mathieu van der Poel wint in Tabor?

Dossier: alle hindernissen die veldrijders te overwinnen hebben

De cross van Koksijde is een van de klassiekers van het seizoen: alle kampioenen willen die cross op hun palmares krijgen. In de duinen is een van de meest veeleisende parcoursen van de winter uitgetekend. In 2016 kwam er zelfs een derde duin bij, na de Herygers-duin en de Albert-duin, genoemd naar de twee Belgen die er de wereldtitel konden veroveren.

De liefhebbers trekken opnieuw in grote getale naar het zeer technische parcours dat niet alleen veel zand kent, maar als de weergoden de crossers niet goedgezind zijn, hen ook nog eens met modder en wind confronteert.

Vorig jaar schreef Mathieu van der Poel voor de eerste keer Koksijde op de lange lijst van winnaars. Een lijst die in 1969 startte met de naam van Roger de Vlaeminck, met wie de Nederlander afgelopen week een verbaal robbertje uitvocht.

Wout van Aert zal in Koksijde goed moeten presteren om Toon Aerts te proberen bijbenen in het algemene klassement van de Wereldbeker. Aerts won de eerste twee manches in de States en telt nog altijd 27 punten voorsprong op de wereldkampioen.

Mathieu van der Poel ontbrak in de States en staat op grote achterstand in de tussenstand. Met een nieuwe overwinning kan hij opnieuw dichterbij komen. Vorig jaar pakte hij de zege voor Lars van der Haar en Wout van Aert. Toon Aerts was toen pas 11e.

(DrK met LpR/Picture: Photo News)

De top 11 in de Wereldbeker na 4 manches:

1. Toon Aerts 285 punten
2. Wout van Aert 258
3. Quinten Hermans 230
4. Michael Vanthourenhout 195
5. Corné van Kessel (Ned) 192
6. Daan Soete 189
7. Laurens Sweeck 186
8. Lars van der Haar (Ned) 182
9. Kevin Pauwels 172
10. Tim Merlier 163
11. Mathieu van der Poel (Ned) 160

Volgende cross die LIVE te bekijken is op Proximus TV: de Wereldbekercross in Koksijde op zondag 25 november (de streaming vind je hier).

Wil je de helden van de cross gratis en in levenden lijve aan het werk zien? Win een vip-package of vijf duo-tickets voor de Scheldecross van Antwerpen op 15 december. Waag hier je kans!

Ook dit kan u interesseren