Tagtik

Van der Poel: "Tabor is altijd speciaal voor mij"

Volg hier alles over het veldrijden

Geen verrassing in Tsjechië: Mathieu van der Poel startte voor zijn doen eens wat rustiger, maar toen hij na anderhalve ronde zag dat hij toch een klein kloofje had, stoomde hij maar door.

"Waar ik de kracht vandaan haal om ondanks mijn voorsprong te blijven doorgaan? Gewoon eigen tempo rijden,  en je eigen lijnen blijven volgen", zo legde de Nederlandse kampioen zijn tactiek uit bij Sporza.

Het parcours dat hij voorgeschoteld krijgt, met een opeenvolging van hoogtemeters en technische stukken, is dan ook op maat van Van der Poel gesneden. Geen wonder dat hij bijzonder graag naar Tsjechië komt: "Tabor is altijd wel speciaal, want ik ben hier voor de eerste keer wereldkampioen bij de elite geworden. Ik heb hier sinds de junioren niet meer verloren, denk ik. Daar ben ik wel trots op."

In 2011, 2012 en 2013 won Van der Poel in Tabor telkens de Wereldbekercross (2 keer bij de U19, 1 keer bij de U23). In 2015 werd hij er wereldkampioen, in 2017 Europees kampioen.

(DrK/Picture: Photo News)

Volgende cross die LIVE te bekijken is op Proximus TV: de Wereldbekercross in Koksijde op zondag 25 november (de streaming vind je hier).

Wil je de helden van de cross gratis en in levenden lijve aan het werk zien? Win een vip-package of vijf duo-tickets voor de Scheldecross van Antwerpen op 15 december. Waag hier je kans!

Ook dit kan u interesseren