Tagtik

Van der Poel: "Parijs-Roubaix? Waarom niet?"

Volg hier alles over het veldrijden

Mathieu van der Poel was maandag te gast in de sporttalkshow Peptalk bij Ziggo Sport. Daar liet hij zich ontvallen dat de mountainbikerace van Tokio 2020 zijn grote doel is. Op kortere termijn denkt hij al aan de klassiekers van het volgende voorjaar. Gent-Wevelgem komt wellicht op zijn programma, net als Parijs-Roubaix. Voor een duel tegen Wout van Aert?

Manager en ploegleider Christoph Roodhooft spreekt in Het Laatste Nieuws over de plannen van de Europese kampioen veldrijden. Op woensdag 28 november trekt Van der Poel op stage naar Spanje en voor die tijd wil hij het programma rond hebben.

Dat programma zal afhangen van hoe hij ervoor staat in de verschillende klassementen. "Als Mathieu zoals voorzien een heel cross-seizoen afwerkt, zal zijn klassiek programma beperkter zijn. Valt hij om een of andere reden uit, dan zal het programma uitgebreider zijn. Het komt er vooral op aan om een keer aan die klassiekers te beginnen," aldus Roodhooft in Het Laatste Nieuws.

(DrK/Source: ZiggoSport, HLN/Picture: Photo News)

Volgende cross die LIVE te bekijken is op Proximus TV: de Wereldbekercross in Tabor op zaterdag 17 november (de streaming vind je hier).

Wil je de helden van de cross gratis en in levenden lijve aan het werk zien? Win een vip-package of vijf duo-tickets voor de Scheldecross van Antwerpen op 15 december. Waag hier je kans!

Ook dit kan u interesseren