Tagtik

Van Aert: niet alle zorgen van de baan

Volg hier alles over het veldrijden

Zijn de zorgen voor Wout van Aert van de baan? Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de wereldkampioen veldrijden, liet aan Sporza weten dat de veldrijder van de UCI de toelating heeft gekregen om te onderhandelen met een nieuwe werkgever voor 2019. Dat contract moet wel voor eind 2018 worden getekend.

In september verbrak Van Aert zijn contract bij Sniper Cycling om 'dringende redenen', want hij was niet tevreden met de overname van de ploeg Veranda's Willems-Crelan door Roompot. De wereldkampioen heeft een contract getekend om vanaf 1 januari 2020 voor Team Jumbo te rijden en kan dat nu wellicht doen vanaf 1 maart 2019.

Toch zijn daarmee niet alle zorgen van de baan voor de veldrijder: volgens de advocaat van Nick Nuyens kan Van Aert en zijn nieuwe ploeg nog altijd een sanctie krijgen als de rechtbank (in oktober 2019) oordeelt dat Van Aert contractbreuk heeft gepleegd. Mogelijk schrikt dit Team Jumbo af om hem al vanaf 1 maart 2019 in te lijven.

Daarnaast hangt Van Aert nog altijd een mogelijke schadevergoeding boven het hoofd. Als de rechtbank beslist dat Van Aert contractbreuk heeft gepleegd, krijgt Sniper Cycling wellicht een schadevergoeding en die zou volgens eerdere berichten rond 500.000 euro liggen.

(DrK/Source: Sporza, Nieuwsblad, Laatste Nieuws/Picture: Photo News)

Volgende cross die LIVE te bekijken is op Proximus TV: de Wereldbekercross in Tabor op zaterdag 17 november (de streaming vind je hier).

Wil je de helden van de cross gratis en in levenden lijve aan het werk zien? Win een vip-package of vijf duo-tickets voor de Scheldecross van Antwerpen op 15 december. Waag hier je kans!

Ook dit kan u interesseren