Tagtik

Toon Aerts: "Alsof ik naar een WK toewerkte"

Volg hier alles over het veldrijden

Toon Aerts 285 punten, Wout van Aert 258 punten, Quinten Hermans 230 punten: dat is de top drie in de stand van de Wereldbeker na vier manches. Zondag staat de vijfde manche op het programma, de eerste op Belgische bodem, in Koksijde.

Koksijde is dus de belangrijkste afspraak van het weekend voor Toon Aerts. Zaterdag reed hij in Wachtebeke, ook al behoort die niet tot een regelmatigheidscriterium. "Het is leuk dat we vaak terugkeren naar traditionele plekken, zoals de Koppenberg of Koksijde, maar sommige crossen rijd je toch al eens tegen je zin. En dan is het ook wel leuk om af en toe eens een nieuwe cross te hebben", aldus de renner van Telenet Fidea Lions bij Het Laatste Nieuws over zijn keuze om de eerste editie van de Ambiancecross toch te rijden.

Tot zijn verbazing mag Aerts zondag nog altijd in de witte trui als leider van de Wereldbeker van start gaan: "Ik vreesde dat Van der Poel in Zwitserland of Tsjechië de leiderstrui zou overnemen, maar dat gebeurde gelukkig niet. En we zitten toch al bijna halfweg in de Wereldbeker", zo vertelt hij. "Ik ben trots dat ik ook eens voor eigen volk in mijn witte trui kan rijden, ik heb zelfs de hele week het gevoel gehad dat ik naar het WK aan het toewerken was."

Net als voor veel andere veldrijders is Koksijde de laatste cross van een reeks. Ze gaan even op stage om de batterijen op te laden voor de drukke decembermaand die er aankomt.

(DrK/Picture: Photo News)

Volgende cross die LIVE te bekijken is op Proximus TV: de Wereldbekercross in Koksijde op zondag 25 november (de streaming vind je hier).

Wil je de helden van de cross gratis en in levenden lijve aan het werk zien? Win een vip-package of vijf duo-tickets voor de Scheldecross van Antwerpen op 15 december. Waag hier je kans!

Ook dit kan u interesseren