Tagtik

Stybar duikt het veld in

Volg hier alles over het veldrijden

Dossier: de meest bijzondere hindernissen uit het veldrijden

Zdenek Stybar maakte naam in het veldrijden, met wereldtitels bij de beloften en de profs, voor hij in 2012 de stap zette naar het wegwielrennen. Met succes, want in 2015 won hij bijvoorbeeld de Strade Bianche en in 2015 en 2017 werd hij twee keer tweede in Parijs-Roubaix.

Zijn focus op de weg belette hem niet om te blijven crossen. In 2014 werd hij zelfs voor de derde keer wereldkampioen veldrijden in Hoogerheide, voor Sven Nys en Kevin Pauwels.

De laatste jaren is hij maar sporadisch in het veld te zien: in de nieuwjaarsperiode last hij enkele crossen in als voorbereiding op het wegseizoen. Zo zal hij deze winter op 30 december de Superprestigecross van Diegem rijden. De 32-jarige Tsjech voegt daar mogelijk ook nog Loenhout (28 december) en Baal (1 januari) aan toe.

(DrK/Source: Nieuwsblad/Picture: Belga)

Volgende cross die LIVE te bekijken is op Proximus TV: de Wereldbekercross in Koksijde op zondag 25 november (de streaming vind je hier).

Wil je de helden van de cross gratis en in levenden lijve aan het werk zien? Win een vip-package of vijf duo-tickets voor de Scheldecross van Antwerpen op 15 december. Waag hier je kans!

Ook dit kan u interesseren