Tagtik

Roger De Vlaeminck: "Laat mij Van Aert trainen"

Volg hier alles over het veldrijden

Video: bekijk hier de samenvatting van de Wereldbekercross in Tabor

Mathieu van der Poel heeft zaterdag in Tabor en zondag in Hamme opnieuw zijn dominantie in het huidige veldrijden aangetoond. En die dominantie is geen goede zaak, zo antwoordde Roger De Vlaeminck, de oud-wielrenner en drievoudig winnaar van het Belgische kampioenschap veldrijden, op een vraag bij Sporza.

"Ik vind het heel jammer wat er allemaal gebeurt", aldus De Vlaeminck. "Er komt niemand tot aan de enkels van Mathieu van der Poel, hij is veel te goed. Maar ik vind dat Van der Poel slimmer moet zijn, want er haken veel mensen af. Van der Poel maakt de sport een beetje kapot."

De Vlaeminck steekt zelfs een reikende hand uit naar Wout van Aert: die moet anders gaan trainen, zo vindt de wereldkampioen veldrijden van 1975, want Van Aert mist snelheid: "Hij moet meer achter de brommer rijden. Rijd 50 of 60 km/u en ga dan eens naast die brommer rijden. De eerste keer kun je dat 20 meter, de keer erna 30 meter en zo drijf je dat op."

De huidige wereldkampioen mag altijd gaan aankloppen bij 'Monsieur Paris-Roubaix': "Ik wil Van Aert trainen en leiden. Misschien is het voor dit jaar te laat, maar volgend seizoen kan dat zeker lukken. Ik ben er zeker van dat Van Aert terugkomt en dat Van der Poel hem dan niet meer losrijdt."

(DrK/Source: Sporza/Picture: Belga)

Volgende cross die LIVE te bekijken is op Proximus TV: de Wereldbekercross in Koksijde op zondag 25 november (de streaming vind je hier).

Wil je de helden van de cross gratis en in levenden lijve aan het werk zien? Win een vip-package of vijf duo-tickets voor de Scheldecross van Antwerpen op 15 december. Waag hier je kans!

Ook dit kan u interesseren