Tagtik

Zwitserland wacht al 11 jaar op de nieuwe Cancellara

Het is al meer dan 10 jaar geleden dat een Zwitser de Ronde van zijn land heeft gewonnen. In 2009 was Fabian Cancellara, nu toch ook niet een echte berggeit te noemen, de Ronde van Zwitserland voor Tony Martin en Roman Kreuziger. Dit jaar gaan een twintigtal Zwitsers op zoek naar succes, maar voor de eindwinst zullen ze wellicht tekortschieten.
 

De Ronde van Zwitserland is wel goed begonnen voor de Zwitsers, met de zege van Stefan Küng (Groupama-FDJ), voor zijn landgenoot Stefan Bissegger (EF Education-Nippo), in de openingstijdrit in Frauenfeld.

Aan de 84e ronde van het land nemen 19 Zwitsers deel, waaronder de acht renners van de ploeg Swiss Cycling, 100% made in Switzerland. De bondscoach Michael Albasini koos voor deze nationale ploeg Lukas Rüegg, Joab Schneiter, Claudio Imhof, Kevin Kuhn, Joel Suter, Roland Thalman en Simon Pellaud.

Drie Zwitsers verdedigen de kleuren van Groupama FDJ: Fabian Lienhard, Stefan Küng en Matteo Badilatti.

Ook bij AG2R-Citroën vinden we twee renners uit het land van de alpenhoorn en gruyèrekaas: Michael Schar en de veteraan Mathias Frank die aan zijn 11e en laatste Ronde van Zwitserland bezig is.

Tom Bohli (Cofidis), Gino Mader (Bahrain), Johan Jacobs (Movistar), Kilian Frankiny (Qhubeka), Stefan Bissegger (EF Education-Nippo), Marc Hirschi (UAE) en Silvan Dillier, (Alpecin - Fenix) zijn de Zwitserse eenzaten bij andere ploegen.

De Zwitser die het meest in aanmerking komt voor een goede eindklassering is wellicht Marc Hirschi. De 22-jarige renner uit Bern uitte in het verleden al enkele keren zijn ambitie om in een rittenkoers voor de eindzege te gaan, maar in de openingstijdrit moest hij al 66 seconden toegeven.

Met renners als Richard Carapaz, in volle voorbereiding op de Tour, aan de zijde van de Rus Pavel Sivakov, terug in actie na zijn val in de Giro, de Deen Jakob Fuglsang (Astana-Premier Tech), de Canadees Michael Woods (Israel Start-up Nation) of de Colombiaan Esteban Chaves (Team BikeExchange) zijn er heel wat concurrenten om komende zondag in Andermatt als eindwinnaar op het hoogste schavotje te staan.

(DC/picture : swiss road info)

Ook dit kan u interesseren