Tagtik

"Hulpdiensten hebben alles gedaan om Niels te redden"

Na een zware val is de 20-jarige belofterenner Niels de Vriendt zaterdag overleden tijdens een oefenwedstrijd in het Oost-Vlaamse Wortegem-Petegem. Zijn ploeg, VDM-Trawobo, heeft inmiddels gereageerd op het tragische gebeuren.

De wielerwereld treurt om het plotse overlijden van de 20-jarige Niels de Vriendt. De 20-jarige belofterenner Niels de Vriendt uit Lede kwam zaterdag zwaar ten val na tien kilometer in de oefenwedstrijd in Wortegem-Petegem. De MUG was snel ter plaatse voor de reanimatie van de renner van wielerteam VDM-Trawobo. Helaas mocht het niet meer baten voor De Vriendt. De wielerwedstrijd werd volledig stopgezet na de dodelijke val.

"VDM-TRAWOBO Cycling Team is in diepe rouw en hard getroffen door het overlijden van onze beloftevolle renner Niels De Vriendt", schrijft de ploeg op social media. "De eerste koers werd hem in Wortegem-Petegem door hartfalen fataal. De hulpdiensten hebben alles gedaan om Niels te redden. De voltallige VDM-familie wenst sterkte aan de getroffen familie, de renners en de vele vrienden van Niels. Rust zacht Niels. We zullen je missen."

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren