Tagtik

Evenepoel countert kritiek Merckx: “Ik sta zeker niet aan de start om de ploeg te flikken”

Wielericoon Eddy Merckx vindt dat Remco Evenepoel vooral voor zichzelf koerst, terwijl het hele Belgische team zich uit de naad werkt voor kopman Wout van Aert. Evenepoel reageerde donderdag, tijdens een persmoment in aanloop naar de wegrit in het Belgische teamhotel in Mechelen, op de scherpe woorden van Merckx.

“Als er echt maar één kopman is, moet je Evenepoel eigenlijk niet meenemen”, zei Merckx. “Hij rijdt vooral voor zichzelf, dat hebben we op de Olympische Spelen gezien”, haalde de Kannibaal afgelopen week uit naar Remco in een interview met Het Nieuwsblad.

Evenepoel was uiteraard geprikkeld door de verwijten van Merckx. “Hij moet altijd iets zeggen en dat is jammer”, beet Evenepoel op zijn tong. “Ik heb veel respect voor Eddy en dat is blijkbaar niet wederzijds. Misschien omdat ik destijds niet bij zijn zoon in de ploeg ben gekomen. Ik kijk op naar Eddy, bewonder hem voor zijn palmares en zijn prestaties. Ik sta niet aan de start om de ploeg te flikken. Dat komt nooit in mijn hoofd op, ik ga gewoon mijn best doen”, maakt Evenepoel duidelijk. Verder maakte Remco op de persconferentie nog duidelijk dat er maar 1 kopman is in de Belgische selectie: Wout van Aert.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Instagram Remco Evenepoel)

Ook dit kan u interesseren