Tagtik

Cycling Vlaanderen wil mondmaskers bij alle wielerwedstrijden

Bij een oefen-wielerwedstrijd in Vlierzele waren gisteren massaal veel supporters aanwezig die geen mondmasker droegen. Dat blijkt op een foto die op social media circuleert. Op de foto is duidelijk te zien dat de aankomstzone bomvol met mensen stond. 

Er werden door de politie geen boetes uitgeschreven, maar na overleg met de organisator werd er wel gesensibiliseerd. Dat was echter tevergeefs. "De verkeersveiligheid kreeg immers prioriteit.", zegt politiecommissaris Gunther Van Steenbergen. "Voor de toekomstige koersen wachten wij de beslissingen van de wielerbond en de richtlijnen van de bestuurlijke overheid af. We zullen hierin de burgemeesters, samen met de andere partners van de veiligheidscel, een gemotiveerd advies in geven vooraleer een vergunning wordt afgeleverd.", klinkt het.

Cycling Vlaanderen is verontwaardigd en zal dit niet zomaar laten passeren. De organisatie nam ondertussen al de beslissing om mondmaskers te verplichten bij inschrijvingen, bevoorradingen, vertrekzones en aankomstzones. De renners zelf dienen uiteraard geen mondmasker te dragen. (Skwadra by Tagtik/Source: Facebook/Het Nieuwsblad)

Glenn Plessers

Glenn Plessers

Digital Marketing - Journalism

Ook dit kan u interesseren