Tagtik

Ambiance in Wachtebeke!

Alle info over het veldrijden

Video: wie anders dan Mathieu van der Poel wint in Tabor?

Dossier: alle hindernissen die veldrijders te overwinnen hebben

Het is niet elke week dat een nieuwe cross wordt toegevoegd aan de (volle) crosskalender. Zaterdag, een dag voor de Wereldbekercross van zondag in Koksijde, vindt de eerste editie plaats van de Ambiancecross in Wachtebeke, een organisatie van Jurgen Mettepenningen, manager van de Belgische veldritploeg Marlux-Bingoal. Mettepenningen is niet aan zijn proefstuk toe: in het verleden organiseerde hij ook al de Bollekescross in Hamme-Zogge en het na-Tourcriterium in Sint-Niklaas.

Het is niet de eerste keer dat er gecrosst wordt in het Provinciaal Domein Puyenbroeck. In 2005 werd Sven Nys er al Belgisch kampioen voor Tom Vannoppen en Ben Berden.

"De omgeving is fantastisch en je kan hier een geweldig mooi en spectaculair parcours bouwen", aldus organisator Mettepenningen bij Het Laatste Nieuws. Voor de eerste editie wist hij meteen de voltallige top van het veldrijden te strikken, met Mathieu van der Poel en Wout van Aert op kop.

De Ambiancecross wil zijn naam alle eer aandoen en dus pootte Mettepenningen ook een enorme verwarmde tent neer, waar enkele Vlaamse artiesten voor de nodige... ambiance moeten zorgen.

(DrK/Picture: Belga)

Volgende cross die LIVE te bekijken is op Proximus TV: de Wereldbekercross in Koksijde op zondag 25 november (de streaming vind je hier).

Wil je de helden van de cross gratis en in levenden lijve aan het werk zien? Win een vip-package of vijf duo-tickets voor de Scheldecross van Antwerpen op 15 december. Waag hier je kans!

Ook dit kan u interesseren