Tagtik

400 kandidaat-renners voor eerste koers na corona

Op zondag 5 juli vindt de eerste Grote Prijs Vermarc Sport in Rotselaar plaats, de eerste wedstrijd voor wielrenners na de uitbraak van de corona-epidemie. Meer dan 400 renners hebben zich bij de organisator kandidaat gesteld om deel te nemen.

Aan de start zullen 90 profrenners staan van ploegen als Deceuninck - Quick-Step, Lotto Soudal, Sport Vlaanderen-Baloise, Circus-Wanty Gobert, Alpecin-Fenix, Bingoal-Wallonie Bruxelles, Tarteletto-Isorex en de crossteams van Telenet-Fidea Lions, Wallonie Bruxelles Development team en Pauwels Sauzen-Bingoal.

"Ik zal alles samen ongeveer 90 profrenners aan de start hebben, aangevuld met eliterenners zonder contract en belofterenners. Veel te veel kandidaten dus, maar wij geven nu voorrang aan de teams die ook met onze kledij van Vermarc Sport rijden", aldus organisator Marc Verbeeck bij Het Nieuwsblad.

Het startschot wordt gegeven door Eddy Merckx en zijn vroegere rivaal, Frans Verbeeck, stichter van Vermarc Sport. VTM toont alvast interesse om de wedstrijd op de buis te brengen.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Ook dit kan u interesseren