Tagtik

Wordt een Tsjech de nieuwe eigenaar van Chelsea?

Al enkele maanden heeft Roman Abramovitsj last van het leven in Groot-Brittannië. De Britten weigerden een tijd terug om zijn visum te verlengen, wat de Russische miljardair verplichtte om de City te verlaten en te verhuizen naar Israël.

Volgens de Britse media wil de schatrijke zakenman zich helemaal terugtrekken uit Groot-Brittannië en dan ook een van zijn kroonjuwelen verkopen: Chelsea FC. Voor zijn voetbalclub zou hij niet minder dan 3 miljard euro vragen, een enorme bom geld die nog nooit voor een club werd neergeteld, maar die toch kandidaat-kopers niet afschrikt.

In de Tsjechische media verschenen berichten over de interesse van Petr Kellner, de rijkste inwoner van Tsjechië met een fortuin dat Forbes op 15 miljard dollar schat. Hij zou in de komende dagen onderhandelingen starten met Abramovitsj, een goede kennis van hem. Kellner heeft immers al een loge op Stamford Bridge: een loge naast die van de huidige eigenaar van de Blues.

Onlangs weigerde Abramovitsj nog een bod van bijna 2 miljard euro. Dat bod kwam van Jim Ratcliffe, de rijkste man van Groot-Brittannië.

(DC met Dupk/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren