Tagtik

Wijzigingen in de Premier League

Het gaat uitstekend met de Premier League: de internationale reputatie van de hoogste Engelse voetbalklasse werd de voorbije weken versterkt door de spannende titelrace tussen Manchester City en Liverpool en de finaleplaatsen in de Champions League van Liverpool en Tottenham. In het volgende seizoen komen er toch drie niet onbelangrijke wijzigingen in de Premier League.

Een eerste wijziging betreft het uurrooster van de wedstrijden. Omwille van de uitzendingen op televisie zullen de topwedstrijden voortaan gespeeld worden op zaterdavond, om 20.45 uur. Een ware revolutie voor de Premier League.

Een tweede belangrijke wijziging is de invoering van de VAR: die zou een enorme impact kunnen krijgen op de toch wel heel viriele en fysieke speelstijl van het Engelse voetbal.

Een derde wijziging betreft de eerste aanwerving in de Premier League van een buitenlandse scheidsrechter: Jarred Gillett, een Australische scheidsrechter die wordt beschouwd als de beste ref uit het Aziatisch-Oceanische deel van de wereld. Als dit een positieve ervaring wordt, dan krijgen we binnenkocht wellicht 'transfers' van de beste scheidsrechters naar de Premier League.

(Fausto by Tagtik with Dupk/Photo by Nathan Rogers on Unsplash)

Ook dit kan u interesseren