Tagtik

Weken van de waarheid voor Tom De Sutter

Volg hier alles over de Jupiler Pro League

Tom De Sutter is nog maar 33 jaar, maar had na zijn vertrek bij Lokeren, waar zijn contract in onderling overleg werd verbroken, geen nieuwe ploeg meer gevonden. Hij bleef individueel trainen en hield zich bezig met zijn activiteiten als ondernemer: hij is zaakvoerder van een multifunctioneel sportpark in Mechelen.

In een kranteninterview had hij zichzelf nog tot januari de tijd gegeven om nog ergens als (prof)voetballer aan de slag te gaan en zijn wens is nu verhoord: De Sutter mag tot januari bij KV Oostende meetrainen. Daarna volgt een evaluatie en wordt beslist of het tot een contract komt.

"De dokter en de osteopaat hebben mij onderzocht en zagen het lichaam van een 33-jarige voetballer. Maar niets abnormaals dat een eventuele comeback zou kunnen tegenhouden", zo verklaart hij bij Het Laatste Nieuws na zijn eerste training bij de kustploeg.

"Ik voel mij fit genoeg om nog twee seizoenen door te gaan", aldus de ex-speler van Cercle Brugge, Anderlecht, Club Brugge en Lokeren die niet echt meer had verwacht een kans te krijgen in de Jupiler Pro League. "Laten we afwachten", zo blijft de aanvaller voorzichtig. "Ik hoop vooral dat Oostende en ik nog iets kunnen betekenen voor elkaar. De goesting om mij te tonen is er. En dat doe je enkel met goede resultaten en doelpunten."

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren