Tagtik

"Wat gaat er gebeuren met Luc Devroe?"

Volg hier alles over de Jupiler Pro League

Meer info over Anderlecht

Michael Verschueren, zoon van 'Mister Michel' en al enkele jaren lid van het bestuur van Anderlecht, bleef aan boord in het Constant Vanden Stockstadion toen Marc Coucke er als nieuwe voorzitter arriveerde. De hervormingen die Coucke er doorvoerde, gingen misschien te snel: te veel van het 'DNA van Anderlecht' ging verloren. Door Michael Verschueren nu de sportieve baas te maken, wordt daaraan verholpen.

Een goede zaak, zo vindt Marc Degryse in Het Laatste Nieuws. Volgens de analist van de krant heeft hij alvast zijn naam mee: als zoon van Michel Verschueren, manager van 1980 tot 2003 bij paars-wit, zal hij worden beschouwd als een échte Anderlechtman.

"Ik zie het niet als een schuldbekentenis van Coucke, dat is een veel te zwaar woord," aldus de ex-speler van Anderlecht. "Coucke is nog geen jaar bezig. Maar hij steekt zijn kop niet in het zand. Hij trekt snel conclusies en twijfelt niet. Als hij ziet dat het niet op punt staat, stuurt hij bij en houdt rekening met wat er leeft."

Degryse vraagt zich in zijn column in de krant wel af wat er nu zal gebeuren met Luc Devroe die vanuit KV Oostende als sportief manager meekwam met Coucke.

"Ik kan me niet voorstellen dat hij (Coucke, nvdr) - omdat de mayonaise bij Anderlecht niet meteen pakte - hem nu helemaal laat vallen. Devroe zal wel betrokken blijven, maar minder doorslaggevend. Zijn vleugels zijn een beetje afgeknipt."

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren