Tagtik

Waarschuwing voor Michy Batshuayi

Volg hier al het nieuws over La Liga

Meer info over Valencia

Moet Michy Batshuayi, de Rode Duivel die door Chelsea is uitgeleend aan Valencia, zich zorgen beginnen te maken? Trainer Marcelino schonk hem na enkele invalbeurten het vertrouwen, maar zijn basisplaats komt in gevaar. Reden? Een gebrek aan efficiëntie, want voor de club uit Mestalla kwam de ex-speler van Standard maar aan twee goals in vijftien wedstrijden.

Eerder deze week kwam 'Batsman' ook niet van de bank in het duel in de Champions League tussen Valencia en Young Boys Bern: Santi Mina, zijn vervanger, scoorde dan ook nog eens twee keer.

"Batshuayi moet meer geven", aldus trainer Marcelino op de vooravond van het duel tegen Getafe. "Als nu Mina speelt, betekent dat dat de technische staf hem beter acht dan de andere spelers." Volgens Marca vroeg Marcelino eerder al aan de Belg van Mestalla om zijn spel aan te passen aan het spel van Valencia, maar dat is blijkbaar onvoldoende gebeurd.

De niet-selectie voor de wedstrijd van zaterdag zal ook bondscoach Roberto Martinez kopzorgen geven: als Romelu Lukaku niet fit is, is Batshuayi zijn eerste vervanger. Dat hij in Valencia moet blijven en niet mee mag naar Madrid voor de wedstrijd tegen Getafe, zorgt mogelijk voor een deuk in het vertrouwen van de spits.

(DC/Source: Marca/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren