Tagtik

Waarom Nabil Dirar niet te zien is in het Vanden Stockstadion

Anderlecht en Fenerbahce staan donderdagavond tegenover elkaar in het Constant Vanden Stockstadion in een duel dat voor beide ploegen cruciaal is. Anderlecht mag na de 0 op 6 geen punten meer verliezen in eigen huis om nog aanspraak te kunnen maken op Europees overwinteren en Fenerbahce heeft winst in België nodig om het zwakke presteren in eigen land te verdoezelen: de ploeg van trainer Phillip Cocu staat pas 14e in de Turkse Süper Lig.

Nabil Dirar (ex-Club Brugge en Monaco) is niet mee afgereisd naar Brussel. De grote sterren van de clubs, zoals ook Roberto Soldado (ex-Real Madrid) of Mathieu Valbuena (ex-Marseille), hebben te dure contracten en moeten van het huidige bestuur zo snel mogelijk weg. Op veel speelminuten moeten ze daarom niet meer rekenen, want in het geval van bijvoorbeeld Soldado of Valbuena wordt hun contract automatisch verlengd als zij een bepaald aantal wedstrijden spelen.

"Jammer dat hij zich tegen Anderlecht niet nog eens kan tonen aan België. Aangezien hij in Brussel geboren is zou dat toch speciaal geweest zijn", aldus de makelaar van Dirar bij Het Nieuwsblad. "Een terugkeer naar België sluit ik niet uit, maar hij heeft bij Fenerbahçe wel een erg groot contract. Aangezien Nabil jarenlang een belangrijke speler was bij Monaco zal er van overal wel interesse zijn."

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren