Tagtik

Voetbal in 1A en 1B start achter gesloten deuren

De Pro League heeft dinsdag beslist om de competities in 1A en 1B zoals gepland te laten starten, maar dan wel achter gesloten deuren.

In principe kunnen 200 fans in een compartiment in de tribunes plaatsnemen. De protocollen die werden uitgewerkt (met onder meer timeslots en een mondmaskerverplichtingen), worden nu niet uitgevoerd.

"De bestuurders van de Pro League namen, na overleg met het beleid en de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad gisteren, gezamenlijk deze beslissing om zo uniformiteit in de wedstrijdorganisatie te verzekeren, duidelijkheid aan toeschouwers en de samenleving te bieden en vooral, de gezondheidstoestand van iedereen in en rond het voetbal te verzekeren", zo staat te lezen op de website van de Pro League.

De Pro League doet ook een specifieke oproep naar de supporters om de wedstrijden niet in groep te volgen: "Samen met alle clubs wil de Pro League ook een oproep doen aan alle supporters om in de huidige omstandigheden de wedstrijden in de veiligheid van de huiskamer of de bubbel te volgen en vooral niet samen te komen. Enkel door de maatregelen zo strikt mogelijk op te volgen, kunnen we de start van het voetbalseizoen verzekeren, te beginnen met de finales van dit weekend waar iedereen zo hard naar uitgekeken heeft."

(Fausto by Tagtik/Source: proleague.be/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Ook dit kan u interesseren