Tagtik

"Vanhaezebrouck: tactisch de beste coach die ik ooit had"

Volg hier al het nieuws over de Jupiler Pro League

Zakaria Bakkali is nog altijd maar 22 en heeft toch al een flink parcours achter de rug. België ontdekte hem toen hij vijf jaar terug in de voorronde van de Champions League Zulte Waregem helemaal zoek speelde als lid van PSV. Nadien deemsterde hij weg en na passages bij Valencia en Deportivo La Coruña geeft Anderlecht hem een nieuwe kans om zijn carrière te herlanceren.

Daarvoor rekent hij op trainer Hein Vanhaezebrouck die hij tactisch de beste trainer vindt die hij al ooit had. "Ik mag dribbelen, maar sommige goals vallen ook precies zoals we ze inoefenden op training. Da’s geweldig. Zo’n trainer moet je altijd steunen, zelfs als je eens vier of vijf matchen verliest", zo vertelt de 1 meter 69 grote aanvaller bij Het Nieuwsblad.

Met het dribbelen moet hij het Anderlechtpubliek kunnen bekoren: "Ik dribbel als ik dat nodig vind. Dat is intuïtie, maar dat betekent niet dat ik niet naar Vanhaezebrouck luister. Defensief moet ik mijn taken uitvoeren, maar offensief geeft de coach mij wel vrijheid."

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren