Tagtik

Vanhaezebrouck: "Ik ben nog méér ontgoocheld dan de fans"

Volg al het nieuws over de Jupiler Pro League

Donderdagnamiddag is Anderlecht er niet in geslaagd om te winnen van Lokeren, de rode lantaarn in de Jupiler Pro League. De supporters van paars-wit hadden alleen applaus over voor Olivier Deschacht, die met een kopbaldoelpunt een punt bezorgde voor de bezoekers.

Na de wedstrijd tegen STVV nam Vanhaezebrouck zijn spelers in bescherming omdat hij vond dat de supporters toen te negatief waren, maar dat is hij na deze nieuwe wanprestatie niet van plan. "Ik ben nog méér ontgoocheld dan de fans", aldus Hein Vanhaezebrouck op de persconferentie na de wedstrijd. "Vandaag kan ik de misnoegde fans volledig begrijpen. Wat we getoond hebben was dan ook vér, vér onder de middelmaat. Het is dan ook gedaan met mijn spelers te verdedigen."

Vanhaezebrouck breekt wel een lans voor de jonge spelers in zijn kern: "Vanaf nu leg ik de lat hoger. Wie het niveau niet haalt, gaat eruit. Wie het ook is. Dan zet ik nog liever wat meer jongeren. Die gaan tenminste zeker tot het uiterste."

De ex-trainer van AA Gent heeft er geen probleem mee dat ook de trainer in het vizier wordt genomen: "Ik hoor bij de groep. Het is aan mij om oplossingen te zoeken. Maar ik heb niet het gevoel dat het met een andere coach beter zou gaan."

(DC met Dupk/Source: Sporza/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren