Tagtik

Vanaken: "Ook bij Duivels doen wat ik bij Club doe"

Volg hier alles over de UEFA Nations League

Hans Vanaken zit in de vorm van zijn leven. Voor de derde keer op rij mag hij de interlandbreak meemaken bij de Rode Duivels. En met de nationale ploeg wil hij de lijn van zijn prestaties bij Club Brugge doortrekken: hij is met ambitie afgezakt naar de nationale selectie.

"Ik wil het de coach zo moeilijk mogelijk maken, wil me laten zien op training. Wat ik bij Club doe, moet hier ook kunnen, niet? Zeker met zulke wereldtoppers om me heen," aldus de rustige en nuchtere speler van Club Brugge bij Het Laatste Nieuws. "Laat me eerst speelminuten verzamelen - ik weet niet of dat op dit moment aan de orde is. Als ik de kans krijg, zal ik me sowieso proberen te tonen."

Vanaken blijft met de voetjes op de grond. De 26-jarige middenvelder kan als geen ander zijn verbluffende statistieken van dit seizoen relativeren: "Dat kan snel gedaan zijn. Kijk naar Ruud Vormer, mijn ploegmaat bij Club. Alles wat hij vorig jaar deed, leverde doelpunten op, terwijl het nu net iets minder loopt. Dat hoort er nu eenmaal bij."

(DC/Source: Het Laatste Nieuws)/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren