Tagtik

'Standard-overtreders krijgen de rekening gepresenteerd'

Tot 2 keer toe zorgden gefrustreerde Standard-supporters er vrijdagavond in Mechelen voor dat de wedstrijd gestaakt moest worden. De Luikenaren gingen met 3-1 de boot in en deze nieuwe wanprestatie viel heel wat Standardsupporters duidelijk zwaar.

"Al tijdens de eerste helft lieten de bezoekers zich negatief opmerken door het ontsteken van pyrotechnisch materiaal en het gooien van tientallen tennisballen op het terrein. Hierdoor diende de wedstrijd kortstondig onderbroken te worden. Op basis van camerabeelden zal de politie proces-verbaal opstellen voor deze supporters", klinkt het in een persmededeling. "Het trieste hoogtepunt van de avond was de veldbetreding van enkele Standard-supporters, bij aanvang van de tweede helft, die verhaal gingen halen bij de bezoekende spelers." Stewards slaagden erin de heethoofden van het veld te leiden en na een pauze van tien minuten kon de partij alsnog afgewerkt worden.

Naast de straffen (stadionverbod en geldboetes) die de overtreders binnen afzienbare tijd zullen krijgen van de Voetbalcel van Binnenlandse zaken, krijgen zij volgende week reeds een directe beveiligingsmaatregel opgelegd. Hierdoor zullen zij vanaf volgende week al geen wedstrijden mogen bijwonen. De overtreders krijgen dus zowel een geldboete, als een onmiddellijk stadionverbod.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren