Tagtik

Sanctie Chelsea: goed of slecht voor Hazard?

Chelsea heeft een transferverbod voor twee mercato's gekregen wegens onregelmatigheden bij de transfers met minderjarigen. Een sanctie die de FIFA in het verleden ook al gaf aan Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid. De club uit Stamford Bridge kan nog in beroep gaan tegen de sanctie en die met één mercato laten uitstellen. Dat zou betekenen dat Chelsea in de komende zomermercato zich kan wapenen tegen het verbod in de daaropvolgende mercato's.

Wat betekent deze sanctie voor Eden Hazard, die zoals bekend droomt van een transfer naar Real Madrid? Houdt Chelsea hem dan niet liever op Stamford Bridge, wetende dat het hem tijdens twee mercato's niet zal kunnen vervangen?

Het contract van de Rode Duivel loopt nog tot juni 2020. Een contractverlening bij de Blues wil Hazard niet tekenen en dus is de komende zomermercato de laatste mercato waarin Chelsea nog veel geld kan krijgen voor de dribbelkont. Aan het einde van zijn contract kan hij immers gratis weg. Het transferverbod kan dus in het voordeel van Hazard spelen: Chelsea kan hem de komende zomer voor veel geld (ruim 100 miljoen euro) verkopen en dat geld gebruiken voor gerichte aankopen waarmee het zich kan wapenen voor de mercato's wanneer het geen inkomende transfers kan doen.

De Britse media zijn ervan overtuigd dat de overgang van Hazard naar Real Madrid dichterbij is gekomen door het transfverbod. In Spanje zijn de kranten voorzichtiger: "Hindernis voor de transfer van Hazard", zo kopt Marca zaterdag, bij AS luidt het "Hazard: het wordt ingewikkeld".

(Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Ook dit kan u interesseren