Tagtik

Roberto Martínez, de reddende engel van Real Madrid?

Volg hier alles over Real Madrid

Real Madrid zorgde vlak voor aanvang van het WK in Rusland afgelopen zomer voor onrust bij het Spaanse nationale elftal door aan te kondigen dat Julen Lopetegui de opvolger zou worden van Zinedine Zidane. Lopetegui vertrok bij La Roja dat wel nog zijn groep won in Rusland (met twee gelijke spelen tegen Portugal en Marokko en winst tegen Iran), maar er toch uitging in de 1/8e finale tegen Rusland.

Lopetegui zal zich zijn overstap wellicht beklagen, want bij Real luidt niet meer de vraag óf hij ontslagen zal worden, maar wel wanneer dat zal gebeuren. Na 9 speeldagen in La Liga en de nederlaag van zaterdag tegen Levante (1-2) staat Real Madrid pas 7e in de stand, een plaats die niet eens recht geeft op Europees voetbal volgend seizoen. Vijf wedstrijden zonder overwinning, drie opeenvolgende nederlagen, slechts één doelpunt in een maand: cijfers die de Koninklijke onwaardig zijn.

In de Spaanse media circuleren al langer enkele namen als opvolger. De meest genoemde namen zijn Antonio Conte, zonder werk na zijn ontslag bij Chelsea, Michael Laudrup, ex-speler van Real, en Santiago Hernán Solari, ex-speler van Atlético en Real en momenteel trainer bij Real Madrid B.

Enkele media zetten ook de naam van Belgisch bondscoach Roberto Martínez bij de voornaamste kandidaten voor de opvolging van Lopetegui. Hij wordt geroemd om zijn goede werk bij Everton in de Premier League en bij de Rode Duivels.

Een ontslag van Lopetegui wordt nog niet de eerstkomende dagen verwacht: dinsdag wacht een duel in de Champions League tegen Viktoria Plzen, zondag de clásico tegen Barcelona in Camp Nou.

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren