Tagtik

Real Madrid op 55 minuten van een dieptepunt

Volg hier alles over La Liga

Meer nieuws over Real Madrid

"Eerste matchbal voor Julen Lopetegui", zo kopt de Madrileense sportkrant AS zaterdagochtend. De opvolger van Zinedine Zidane staat onder druk na een bijzonder slechte reeks voor de Koninklijke.

Op 22 september pakte Real de drie punten tegen Espanyol (1-0) met een doelpunt van Asensio in de 49e minuut, maar in de vier wedstrijden erna kon Real niet meer scoren: 3-0 verlies tegen Sevilla, 0-0 tegen Atlético, 1-0 verlies tegen CSKA Moskou en 1-0 verlies bij Alavés.

Real Madrid zit daarmee aan een reeks van 409 minuten zonder doelpunt en daarmee komt het akelig dicht bij de langste periode zonder doelpunten uit de roemrijke geschiedenis van de club uit het Bernabéu: in april 1985 wist Real 464 minuten lang niet te scoren.

Lopetegui schat het belang van de wedstrijd van zaterdagnamiddag tegen Levante goed in: voor het eerst dit seizoen liet hij zijn spelers de avond voor een wedstrijd in La Liga overnachten in het trainingscentrum van Real. Omdat de wedstrijd al gespeeld wordt om 13 uur plande hij de trainingen de afgelopen week niet om de gebruikelijke 11 uur, maar om 12 uur, om het bioritme van zijn spelers aan te passen.

De supporters (en wellicht ook trainer Lopetegui) zullen zaterdagnamiddag als Levante op bezoek komt in het Bernabéu wellicht niet alleen de ogen gericht houden op het veld en de spelers, maar ook op de stadionklok.

(DC/Source: AS, Marca/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren