Tagtik

Real-Barça: de stand is 95-95

Na de 'Clásico copero', het duel tussen Real Madrid en FC Barcelona van vorige woensdag in de Copa del Rey, staat zaterdagavond in het Estadio Santiago Bernabéu een 'Clásico liguero', een competitieduel, op het programma.

Vorige woensdag werd het 0-3 voor de Catalanen die zich op die manier plaatsten voor de zesde Spaanse bekerfinale op rij. In de stand van La Liga volgt Real Madrid na 25 van de 38 speeldagen al op 9 punten van leider Barcelona. Winst van Real kan de titelrace nieuw leven inblazen, want Atlético staat voorlopig tweede, op 7 punten van Barça. Winst van Barça kan Real definitief uittellen in de titelrace.

Barça kan dus niet alleen een belangrijke stap richting titel zetten, het staat ook nog voor een andere grote uitdaging. Volgens Míster Chip, de grootste statisticus van het Spaanse voetbal, kan FC Barcelona voor het eerst in 87 (!) jaar Real Madrid voorbijsteken in de statistieken. Momenteel speelden de twee eeuwige rivalen 241 Clásico's: 95 keer won Real, 51 keer werd het een gelijkspel en... 95 keer won Barcelona.

Voor Sergio Ramos is het alvast een historische wedstrijd: hij speelt zijn 42e Clásico en komt daarmee op gelijke hoogte van Gento, Sanchís en Xavi, de drie spelers die tot nu toe de meeste Clásico's speelden. Lionel Messi speelt zaterdagavond zijn 41e ontmoeting met de Koninklijke.

(Fausto by Tagtik with DC/Source: AS/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren