Tagtik

Oranje is terug!

Volg hier alles over de UEFA Nations League

Nederland haalde drie keer de finale van het WK en won het EK in 1988. De voorbije jaren was de glorie van die dagen ver weg: Oranje kon zich niet plaatsen voor het EK 2016 en het WK 2018. De barre tijden lijken achter de rug, want sinds Ronald Koeman het overnam als bondscoach gaat het opnieuw beter: in enkele weken tijd won het van Duitsland, speelde het gelijk tegen België en was het nu ook de betere van Frankrijk.

De euforie bij onze noorderburen is groot en die euforie is ook terecht: Nederland pakte de zege met vijf basisspelers die hun brood verdienen in de eigen Eredivisie (de Ligt, Blind en de Jong van Ajax, Dumfries en Bergwijn van PSV). Koppel daaraan de goede prestaties van Ajax in de Champions League en de conclusie ligt voor de hand: het Nederlandse voetbal zit weer in de lift.

"Wat deze spelers vanavond hebben laten zien, is exceptioneel goed", zo vertelde bondscoach Ronald Koeman bij de NOS over de wedstrijd van vrijdagavond. "We hebben nu zes punten en krijgen maandag de kans om deze groep te winnen. Dat had niemand verwacht, ik zelf ook niet."

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren