Tagtik

Nice-fans vallen Marseille-spelers aan (VIDEO)

De voetbalwedstrijd tussen OGC Nice en Olympique Marseille is zondagavond volledig uit de hand gelopen.

De clash tussen beide zuid-Franse ploegen op de derde speeldag van de Ligue 1 werd in de 74e minuut stopgezet. Fans van thuisclub Nice bestormden het veld en vielen de spelers van Marseille aan. De scheidsrechter zag zich genoodzaakt om de wedstrijd stop te zetten.

Met nog een kwartier op de klok en bij een 1-0 stand, hadden de spelers van Marseille er genoeg van dat ze bij het nemen van een hoekschop voortdurend werden bekogeld door fans van de thuisclub. OM-speler Payet, die al een hele match geviseerd werd, gooide een plastic flesje terug naar de tribune, waarna supporters van Nice het veld bestormden en de spelers van Marseille aanvielen. Stewards moesten tussenbeide komen en de chaos was compleet. De spelers van beide teams verschansten zich vervolgens in de kleedkamers en na anderhalf uur wou de scheids de match hervatten. De spelers van Marseille daagden echter niet meer op omdat er verschillende teamleden zouden gewond geraakt zijn. De scheids beëindigde de match dan maar definitief. Olympique Marseille riskeert om de match met forfaitcijfers te verliezen omdat het niet meer kwam opdagen toen de scheids de wedstrijd wou hervatten.

"We hebben beslist om de match niet meer te hervatten voor de veiligheid van onze spelers. Wat vandaag gebeurd is, is totaal onaanvaardbaar. We moeten een precedent scheppen voor het Franse voetbal", reageert Marseille op de incidenten. "De scheidsrechter besliste om de wedstrijd te staken. Voor de organisatie van de competitie wilde men graag dat de wedstrijd werd hervat, maar dat was voor ons niet aanvaardbaar."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren