Tagtik

Mourinho, de redder van Real?

Na de uitschakelingen in de Copa del Rey en de Champions League en met een achterstand in La Liga van 12 punten op leider Barcelona zal Real Madrid wellicht pas over enkele maanden, op de eerste speeldagen van het seizoen 2019-2020, opnieuw wedstrijden met inzet spelen. Het bestuur van Los Blancos hebben dus veel tijd om te werken aan een make-over van de staf en de spelerskern.

Toch zou het bestuur al heel snel kunnen ingrijpen. Massimiliano Allegri, Zinedine Zidane, Mauricio Pochettino, Joachim Löw en Jürgen Klopp staan volgens de geruchten op het verlanglijstje van voorzitter Pérez om de opvolger te worden van Solari, maar het is verre van zeker of de Argentijn het seizoen wel zal uitdoen in het Bernabéu.

Volgens de Madrileense sportkrant AS zou in de komende dagen (of zelfs in de komende uren) al een trainerswissel kunnen komen. Kan Solari immers zijn spelerskern nog warm maken voor de rest van het seizoen en loopt Real niet het gevaar om zijn plaats in de top vier van La Liga (goed voor een ticket voor de Champions League) te verliezen, ook al volgt de nummer vijf Alavés op 8 punten?

Een onmiddellijke reactie van het bestuur is volgens AS niet uit te sluiten en dan komt vooral… José Mourinho in beeld, zoals ook al de Engelse kwaliteitskrant The Telegraph suggereerde. Zit The Special One zondag al op de bank van Real bij de verplaatsing naar Valladolid? In Spanje (en Engeland) wordt het niet als ondenkbaar beschouwd.

(Fausto by Tagtik/Source: AS, Sport, The Telegraph/Picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren