Tagtik

Moet Racing Genk vrezen voor de wintermercato?

Volg hier alles over de Jupiler Pro League

Met het mooiste voetbal dat op de Belgische velden te zien is, is Racing Genk erin geslaagd om na vijftien speeldagen van de Jupiler Pro League nog altijd ongeslagen te zijn. De Limburgers hebben ook de beste aanval van het kampioenschap en de op één na beste verdediging. De herfstkampioen is duidelijk kandidaat om dit seizoen de titel weg te kapen. Daarvoor zal wel één hindernis moeten worden overwonnen: de wintermercato.

De goede prestaties van de spelers, vooral in de Europa League, hebben de interesse gewekt uit de Serie A en La Liga. Leandro Trossard staat in de belangstelling van Sampdoria, Sander Berge in die van Lazio en Alejandro Pozuelo in die van enkele Spaanse clubs. Ook voor Malinovsky en Samatta zal de interesse niet achterblijven.

Voor de bestuurders van de club uit de Luminus Arena wacht de moeilijke taak om iedereen aan boord te houden. Trossard zal onder geen beding weg mogen, ook al schrikt zijn prijskaartje van 25 miljoen euro mogelijke kandidaten af. In het contract van Pozuelo staat wel een opstapclausule vermeld.

In het verleden kon Genk al tal van spelers goed te gelde maken: Milinkovic-Savic, Ndidi, Bailey, Colley, Kabasele, Castagne, Kebano, Vossen, Kara en Schrijvers brachten in de voorbije drie seizoenen bijna 85 miljoen euro in het laatje. Wat wordt de rekening deze winter?

(DC met Dupk/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren