Tagtik

Liverpool - Atlético Madrid leidde tot 41 rechtstreekse coronadoden

Een analyse van de Engelse Nationale Gezondheidsdienst (NHS) wijst uit dat de Champions League-wedstrijd tussen het Engelse Liverpool en het Spaanse Atlético Madrid voor 41 rechtstreekse coronadoden heeft gezorgd. Deze match was de laatste grote wedstrijd die in een vol stadion gespeeld werd vooraleer de lockdown werd aangekondigd en er een al dan niet voorlopig einde kwam aan de vaderlandse competities door de coronapandemie.

De wedstrijd werd gespeeld op Anfield in het bijzijn van 52.000 supporters, waarvan 3.000 Atlético-fans. 25 tot 35 dagen later heeft die wedstrijd gezorgd voor 41 doden rechtstreeks gerelateerd aan corona, zo toont een studie van Edge Health, dat behoort tot de NHS en gespecialiseerd is in data-analyse. Dat schrijft The Times.

De Madrileense burgemeester Jose Luis Martinez-Almedia zei vorige maand al dat het 'een fout' was om de wedstrijd nog te spelen. "Het sloeg echt nergens op dat 3.000 Atlético-fans toen zijn afgereisd. Achteraf bekeken is het natuurlijk makkelijk om dat te zeggen, maar ik denk dat er op dat moment zelf ook meer voorzichtigheid had moeten zijn."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren