Tagtik

Lapmiddelen in voetbal tonen aan dat start te vroeg komt

Sporza-journalisten Filip Joos en Peter Vandenbempt laten in een Facebook Live hun licht schijnen over het vervolg van het voetbal dit jaar. In Duitsland begint de competitie vandaag zelfs al opnieuw, terwijl in België deze week definitief een einde is gekomen aan de Jupiler Pro League. "Dat is niet onze beslissing, maar die van de Veiligheidsraad. De situatie is in elk land verschillend, dus is het logisch dat zoiets voor elk land apart beslist wordt.", vindt Pro League-voorzitter Peter Croonen.

"Het feit dat we vroeg stoppen, creëert ook de kans om wat vroeger te starten. We zullen wel zijn of het op 7 augustus al kan. In elk geval geeft die datum ons wat ruimte om nog te schuiven.", klinkt het nog bij Croonen. Volgens analist Peter Vandenbempt kan er echter nog niemand zeggen of er ook op 7 augustus weer gevoetbald zal worden. "Al vind ik het wel snel. In principe kun je geen oefenwedstrijden spelen tot 31 juli. Dan is het kort dag. Maar oké, het is wel goed om zo snel mogelijk weer te willen beginnen.", klinkt het.

Volgens Vandenbempt wil de UEFA ook nog eens het huidige Europese seizoen in sneltempo afwerken. "Ik vraag me af welke spelers in december nog overeind zullen staan, want de Nations League en de WK-kwalificaties komen er ook nog tussendoor.", zegt de analist. Joos vindt dan weer dat de rijke clubs een voordeel hebben door de tijdelijke maatregel van de UEFA om vijf wissels toe te laten. "Juventus kan 5x wisselen zonder kwaliteitsverlies, maar een club als Atalanta heeft een vaste elf. Al die rare constructies en maatregelen zijn lapmiddelen die eigenlijk bewijzen dat je er nog niet aan moet beginnen.", besluit Joos.

(Skwadra by Tagtik/Source: Sporza/Picture : Pixabay)

Ook dit kan u interesseren