Tagtik

La Liga keert terug met geluid van FIFA 2020

Nog 5 keer slapen en dan keert La Liga terug: op donderdag 11 juni rolt de bal weer op de velden van de Spaanse hoogste klasse. Voor zijn terugkeer sinds de uitbraak van de covid-19-epidemie kiest La Liga meteen voor een klapper: de Sevilliaans stadsderby tussen Sevilla FC en Betis.

Net als in alle andere Europese landen waar het voetbal wordt hernomen, zal deze derby, een van de meest bevochten in het Europese voetbal, worden gespeeld zonder publiek. In Spanje zijn wel al enkele ideeën geopperd om het de televisiekijker zo aangenaam mogelijk te maken.

Zo zal getracht worden om een 'virtueel' publiek in de tribunes te projecteren en zal er geluid te horen zijn in de huiskamers dat gebaseerd is op het geluid dat te horen is bij het videospel FIFA 2020. Voor elk stadion zullen er echte geluiden worden gebruikt die digitaal worden bewerkt. Het geluid zou zich ook aanpassen aan de spelsituaties en dus luider weerklinken als er gevaar dreigt of een ploeg in de rechthoek van de tegenstander komt. De kijker zal kunnen kiezen tussen twee kanalen: eentje met het echte geluid (of stilte) in het stadion of eentje met de virtuele snufjes.

(Fausto by Tagtik/Source: Marca/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Ook dit kan u interesseren