Tagtik

Jackpot van 140 miljoen voor Ajax?

Volg hier alles over de UEFA Nations League

Meer info over de Champions League

Ajax is altijd een kweekvijver van talent geweest: de club uit Amsterdam heeft zijn goudhaantjes zoals Johan Cruijff, Marco Van Basten, Wesley Sneijder, Johan Neeskens, Luis Suarez of Patrick Kluivert altijd voor een flinke stuiver kunnen verkopen. Ook in recente jaren hebben spelers als Davinson Sanchez, Davy Klaassen, Arkadiusz Milik en Justin Kluivert de club bijna 120 miljoen euro opgebracht. Aan kwaliteit heeft Ajax blijkbaar niet ingeboet, getuige de uitstekende resultaten in de Champions League dit seizoen.

Die prestaties heeft Ajax deels te danken aan twee uitzonderlijke talenten in de ploeg: middenvelder Frenkie De Jong (21 jaar) en verdediger Matthijs De Ligt (19 jaar). Zij schitteren niet alleen bij Ajax in de Eredivisie en op het kampioenenbal, maar ook bij de Nederlandse nationale ploeg.

De twee jonge talenten kunnen dan ook rekenen op heel veel belangstelling uit het buitenland. In de komende mercato's vormen zij mogelijk het onderwerp van een waar opbod: vooral FC Barcelona en PSG hebben hun verregaande interesse al geuit voor de twee spelers voor wie Ajax samen zo'n 140 miljoen euro in kas hoopt te krijgen.

(DC met Dupk/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren