Tagtik

Het ergste wat Real kan overkomen? Winnen in Camp Nou!

Volg hier alles over La Liga
Meer nieuws over FC Barcelona
Alle info over Real Madrid

Na 238 onderlinge duels staat de teller op 93 overwinningen voor FC Barcelona en 95 zeges voor Real Madrid, 50 keer werd gelijkgespeeld. Na de wedstrijden van zaterdagavond trekt de Koninklijke pas als achtste in de stand naar Camp Nou. In de laatste vier competitiewedstrijden in La Liga kon Real niet meer winnen: het werd 3-0 uit bij Sevilla, 0-0 thuis tegen Atlético, 1-0 uit bij Alavés en 1-2 thuis tegen Levante.

Ondanks de barslechte reeks bedraagt de achterstand op grote rivaal Barcelona toch nog maar vier punten. Bij verlies in Camp Nou worden dit dus 7 punten, bij winst 1 punt. Maar komt winst in de clásico het bestuur van de club uit het Estadio Santiago Bernabéu wel goed uit?

Volgens de Spaanse media was het na de nederlaag van vorige week tegen Levante al duidelijk: Lopetegui moet weg. Maar na de wedstrijd tegen Levante van vorige zaterdag volgde het duel tegen Viktoria Plzen in de Champions League op dinsdag: weinig tijd dus om van trainer te wisselen. Bovendien is een clásico als eerste wedstrijd voor een nieuwe trainer ook geen geschenk. Real Madrid wacht dus op het juiste moment om zijn trainer te ontslaan. Een nederlaag tegen Barça is daarvoor een geschikter moment dan winst tegen de Blaugranas.

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren