Tagtik

Fellaini: niet fit voor Duivels, wel 90 minuten op het veld tegen City

Volg hier alles over de UEFA Nations League

Manchester City is de 'ploeg van 't stad': de Sky Blues wonnen zondag de derby van Manchester tegen United met 3-1. Romelu Lukaku mocht invallen en Marouane Fellaini speelde 90 minuten.

Dat 'Big Mo' 90 minuten op het veld stond, mag een verrassing worden genoemd. Roberto Martinez nam hem niet op voor de interlands tegen IJsland en Zwitserland van de komende dagen omdat hij niet fit genoeg was. "Hij kan nog geen 90 minuten spelen, het is best dat hij bij zijn club blijft", zo had de Spaanse bondscoach van de Belgische nationale ploeg nog verklaard toen hij zijn selectie bekendmaakte.

"Ik was wel verplicht om Fellaini op te stellen omdat Pogba niet beschikbaar was", aldus Mourinho tegen de Engelse pers over de basisplaats van de Rode Duivel. "Ik had graag een frisse Fellaini ingebracht toen het 2-1 stond. Ik denk dat ze dan in de problemen zouden zijn gekomen."

Na de 3-1 nederlaag staat Manchester United pas 8e, met 20 punten uit 12 wedstrijden. De achterstand op leider Man City bedraagt al 12 punten. Precies het aantal punten dat de Red Devils ook scheidt van de degradatiezone.

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren