Een onwaarschijnlijk record in La Liga

Volg hier alles over La Liga

Het duel tussen Atlético Madrid en Athletic Club kende zaterdag een spannend verloop. De bezoekers uit Bilbao kwamen twee keer op voorsprong, maar een doelpunt van de geblesseerde Diego Godin, na tussenkomst van de VAR, in de 92e minuut bracht het thuispubliek in het Wanda Metropolitano in extase: 3-2 was de einduitslag.

Godin blesseerde zich bij het doelpunt van Inaki Williams dat Athletic Club in de 64e minuut maakte, maar in samenspraak met trainer Diego Simeone ging de verdediger en aanvoerder van de Colchoneros dan maar in de spits spelen, maar het orgelpunt tot gevolg. Verwacht wordt wel dat hij nu een maand out is.

Naast Diego Godin was in de partij ook een hoofdrol weggelegd voor Inaki Williams die twee keer scoorde. Met zijn tweede evenaart hij een bijzonder record in La Liga: zijn laatste 14 goals scoorde hij steeds buitenshuis. Zijn laatste doelpunt voor Athletico Club in het eigen San Mamés dateert al van 4 december 2016. Met zijn 14 goals buitenshuis op rij evenaart hij een record van Diego Forlan die in 2006-2007 voor Villarreal ook 14 keer op rij alleen maar op verplaatsing kon scoren.

(DC/Source: AS, Mr. Chip/Picture: Photo News)