Tagtik

Dries Mertens breekt 82 jaar oud record

Volg hier alles over de Serie A

Alle info over Napoli

Livestream: bekijk hier de wedstrijd tussen Napoli en PSG

Dries Mertens is sinds afgelopen vrijdag de Belg die in het buitenland de meeste goals heeft gemaakt: met zijn drie treffers bij de 5-1 tegen Empoli bracht hij zijn totaal aantal goals in buitenlandse loondienst op 129 in 326 wedstrijden voor een buitenlandse club. Tot nu toe kwam hij aan 17 treffers bij Utrecht, 37 bij PSV en 75 bij Napoli.

"Dit nieuwe record had ik nooit verwacht. Ook niet durven dromen. Vooral omdat ik mezelf nooit echt als spits heb gezien", zo vertelt de speler van de Partenopei bij Het Laatste Nieuws. "De motivatie om het record scherper te stellen is er zeker en vast. Omdat ik nu echt als een spits ben beginnen leven. Als iemand die toch meer en meer naar statistieken kijkt. Dit is een mooie bijkomstigheid, een hele eer."

De Rode Duivel verbreekt het record van Raymond Braine die tussen 1930 en 1936 128 doelpunten maakte in 106 wedstrijden voor Sparta Praag.

Ter vergelijking: Eden Hazard staat derde in de ranglijst van de Belgen met de meeste doelpunten in buitenlandse dienst, met 112 goals in 365 matchen. Romelu Lukaku staat vijfde met 105 goals in 230 matchen.

Dinsdagavond kan Mertens zijn record nog scherper stellen: dan krijgt hij met Napoli het bezoek van het grote PSG in het San Paolo. In groep C staan de Italianen momenteel tweede met 5 punten uit 3 wedstrijden, met 1 punt achterstand op Liverpool, maar 1 punt voorsprong op de club uit Parijs.

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren