Tagtik

Deschacht: van speler naar technisch directeur bij Lokeren?

Volg hier alles over de Jupiler Pro League

Video: bekijk hier de highlights van Anderlecht-Lokeren

Vrijdag schrijft Het Nieuwsblad dat zijn vader, Ronny Deschacht, eigenaar van onder meer DS Plastics, plannen heeft om Lokeren over te kopen. Voorzitter Roger Lambrecht heeft op zijn 87e immers beslist om op korte termijn de club uit Daknam te verkopen.

Samen met enkele andere ondernemers (Glenn Janssens van Trafiroad, Denis Geers van Drukkerij Geers-Meskens en Hendrik De Clercq van Vastgoed De Clercq) zou vader Deschacht klaarstaan om Lokeren over te nemen.

"Glenn, Denis en Hendrik zijn drie vrienden met een hart voor de club en ook drie jonge zakenmensen die zich via het voetbal nog meer willen profileren", aldus vader Deschacht in de krant. Zelf wil hij de club wel niet besturen. "Voorzitter worden is meer iets voor Glenn. Neen, ik zou het voor Olivier doen. Om hem aan een vaste job te helpen na zijn carrière. Hij zou bij Lokeren technisch directeur of manager kunnen worden. We hebben daar al over gebabbeld, hij ziet zoiets wel zitten."

Bij Studio Brussel valt Olivier Deschacht zelf wel uit de lucht en beweert niets van de plannen van zijn vader te weten.

Aan de overname koppelt het viertal wel voorwaarden vast: Lokeren moet in eerste klasse blijven én het moet betaalbaar blijven. Om dit prijs te bepalen, gaf Lambrecht aan consultancybedrijf KPMG de opdracht om de waarde van de club te bepalen.

(DC/Source: Nieuwsblad, Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren