Tagtik

Dembélé, het (dure) zorgenkind van Barça?

Volg hier al het nieuws over La Liga

Ousmane Dembélé is nog altijd maar 21 jaar, maar is toch al een van de duurste spelers uit de geschiedenis van het voetbal: FC Barcelona telde 105 miljoen euro (+ 42 miljoen euro in verschillende bonussen) voor hem neer. Hij moest de opvolger worden van Neymar die naar PSG was getrokken.

In zijn eerste seizoen was de ex-speler van Borussia Dortmund vaak geplaagd door blessures. Dit seizoen kent hij andere problemen: hij komt vaak te laat op training of daagt helemaal niet op. Volgens de Catalaanse pers een gevolg van zijn verslaving aan het gamen.

Diezelfde pers brengt vandaag uit dat Barcelona eraan denkt om hem te verkopen. Liverpool en Arsenal zouden interesse tonen. De Duitse krant Die Welt meldt dat een transfer voor Barça een dure zaak zou zijn. In de transferovereenkomst tussen Dortmund en Barcelona staat geschreven dat als de speler verkocht wordt voor 30 juni 2022 Barça de volledige som van de bonussen aan de Duitse club moet terugbetalen. Vandaag nog altijd goed voor een rekening van 40 miljoen euro!

(DC met Dupk/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren