Tagtik

De Witte: "Competitie met 20 clubs: waanzin nabij"

De Belgische voetbalclubs verwachten van de Nationale Veiligheidsraad van woensdag een beslissing over het al dan niet kunnen voortzetten van de competitie in 1A. Die werd stilgelegd voor de 30e en laatste speeldag van de reguliere competitie kon worden afgewerkt. De play-offs en de bekerfinale werden uitgesteld. In 1B moet de return voor de promotie naar 1A nog worden gespeeld.

De onzekerheid over het verdere verloop van de Belgische competitie en de licentieproblemen van 7 clubs in 1A en 1B leidde tot veel discussie over het format dat het Belgische profvoetbal volgend seizoen moet hanteren.

In De Tribune op Radio 1 op maandagavond was Ivan De Witte, voorzitter van AA Gent duidelijk: "Ik ben een grote voorstander voor behoud van de huidige formule: 16 clubs en play-offs", aldus De Witte. "Ik ben zelfs voorstander van 14 clubs en play-offs, maar ik weet dat dat nu niet realistisch is."

De voorbije weken werd ook gesproken over een competitie met 20 clubs, maar dat idee valt bij De Witte heel slecht: " Terugkeren naar een competitie met 20 clubs, dat vind ik de waanzin nabij eigenlijk. Dan krijgen we op het vlak van licenties nog meer problemen en we hebben nu al een recordjaar aan twijfelgevallen. Hoe meer clubs je erin steekt, hoe meer problemen je zult krijgen."

(Fausto by Tagtik/Source: Radio 1, Sporza/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren