Tagtik

De heel bijzondere premies bij PSG

Volg hier alles over de Champions League

Alle info over PSG

Premies maken een onlosmakelijk onderdeel uit van de contracten die voetballers aangaan met hun clubs. Maar er zijn premies en premies.

Een premie voor het behalen van een landstitel of de titel van topschutter in een competitie of het winnen van een grote individuele prijs zoals de Gouden Bal, is een normale zaak geworden. Maar wat te denken van een speciale premie die wordt uitgeloofd aan de spelers van PSG als zij hun supporters na een wedstrijd gaan begroeten voor hun steun?

Het bestaan van een dergelijke premie werd vermeld in een reportage van 'Envoyé spécial' op de Franse televisiezender France 2. In die reportage werd dieper ingegaan op de onthullingen van Football Leaks.

De premie voor het begroeten en bedanken van de fans verschilt van speler tot speler. De kleinste premie bedraagt 33.000 euro, maar de meest hallucinante is de premie voor Neymar, de grote ster van de Parijse club: de Braziliaan krijgt volgens Football Leaks een premie van maar liefst 375.000 euro per maand als hij de supporters gaat bedanken voor hun steun tijdens de match.

(DC/Source: France 2/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren