Tagtik

Courtois weet al 42 dagen niet meer wat winnen is

Vind hier alle info over La Liga

Meer nieuws over Real Madrid

Alleen met de Rode Duivels heeft Thibaut Courtois in de voorbije 42 dagen een wedstrijd winnend kunnen afsluiten: op 12 oktober tegen Zwitserland (2-1). In de andere interland in de interlandbreak van oktober speelden de Rode Duivels 1-1 gelijk tegen Nederland, met Simon Mignolet onder de lat.

Met Real Madrid is Courtois het winnen verleerd: zijn laatste zege met Los Blancos dateert van 22 september, een 1-0 overwinning tegen Espanyol. Daarna volgden vijf competitiewedstrijden die de Koninklijke niet kon winnen: tegen Sevilla (3-0 verlies), Atlético (0-0 gelijk), Alavés (1-0 verlies), Levante (1-2 verlies) en Barcelona (5-1 verlies).

Real kon wel winnen in de Champions League tegen Viktoria Plzen (2-1) en in de Copa del Rey tegen Melilla (0-4), maar in die wedstrijden stond Keylor Navas onder de lat.

Onder de ad interim trainer Solari wordt de Rode Duivel zaterdagnamiddag opnieuw onder de lat verwacht als Valladolid op bezoek komt. Kan Real in eigen huis de opstanding inzetten? Geen evidentie, want de bezoekers staan 6e in de stand, Real slechts 9e...

(DC/Source: Marca/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren