Tagtik

Courtois met mooie en minder mooie herinneringen naar Camp Nou

Volg hier al het nieuws over La Liga

Dinsdag moest hij tegen Viktoria Plzen zijn plaats onder de lat van Real Madrid afstaan aan Keylor Navas, maar in de wedstrijden in La Liga staat Thibaut Courtois tussen de palen. Tegen FC Barcelona heeft de doelman van de Rode Duivels een eerder negatief rapport.

Courtois speelde hij al 12 keer tegen de Blaugranas, met Atlético Madrid en Chelsea: vijf keer verloor hij, zes keer werd het een gelijkspel en één keer kon hij winnen (met Atlético in de kwartfinale van de Champions League in het seizoen 2013-2014, 1-0 in het Calderon). In de 12 duels kreeg Courtois 20 doelpunten binnen (waarvan 9 van Lionel Messi), drie keer kon hij de nul houden.

Bij zijn laatste bezoek aan de voetbaltempel in Barcelona slikte Courtois drie doelpunten: in de 1/8e finale van de Champions League van vorig seizoen verloor hij er met Chelsea met 3-0.

Toch heeft Courtois ook nog mooie herinneringen aan Camp Nou: op de laatste speeldag van het seizoen 2013-2014 speelde hij er met Atlético 1-1 gelijk, waardoor de Colchoneros de landstitel pakten.

(DC/Source: Marca/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren